8.05.2011

Suksess terte!


Ingredienser
Nøttebunn:
4 stk Eggehvite
150 g Melis
150 g Hasselnøtter eller Mandler.

Suksess-krem
4stk eggeplomme
1dl Kremfløte
125 g sukker
1ts Vanilje sukker
150g smør.

Slik gjør du:
Bland melis og malte mandler sammen, vend forsiktig inn i stivpisket eggehvite.
Fyll røren i en form. (bruk en middels stor spring-form*)
Stekes ved 160 grader i 30-35 minutter midt i ovnen.


Rør sammen eggeplomme, fløte, sukker og vanilje sukker. Det er her jeg gjør den samme feilen. Jeg blir utålmodig og skrur opp varmen på ovnen for å få litt fortgang, men denne røren skal du røre sammen på komfyren. Dette skal gjøres på svak eller middels varme. Skrur du opp varmen er det stor fare for at den blir ekkelt grønn i fargen. Den smaker like godt altså, den bare ser ekkel ut.
Rør om til kremen er tykk, der etter avkjøler du den før du tilsetter smøret. Så skal du sette kremen kald til den blir kald og stivner.
Der etter tar du den nå avkjølte kakebunnen, setter den på et serveringsfat og brer over kremen.

Tada!

Springform er bare en vanlig kakeform hvor bunnen er løs, og du fester ”veggene” på formen med en liten mekanisme. Når skal ta ut kaken bare åpner du denne mekanismen og kaken er da fri fra formen.

1 kommentar:

Følg

Bloggarkiv