12.25.2011

Julen min

Hei. Jeg tenkte jeg skulle benytte innlegget til å snakke litt om min yndlings høytid. Nemmelig, skuddår!
Det er flott! Tenk å få en hel dag ekstra! Og det som virkelig er yndlings høytiden min som er julen. Hvorfor jeg er så glad i nettopp julen, må være en kombinasjon av at mamma og pappa alltid har vært kjempeflinke til å skape gode juleminner, og faste tradisjoner. Hvor viktig det er har jeg skjønt de siste årene. Jeg vet hva jeg kan vente meg, men jeg gleder meg som bare faen.

Juletradisjoner har alle! Det er jo praktisk talt en tradisjon og ikke ha tradisjoner. Her til hus har vi mange.
Enten den 22, eller 23 desember, blir jeg og søstrene mine satt til oppgaven å pynte juletreet. De første 16 årene har vi vært kjempe flinke, det er nå de siste årene det har skjedd noe. Begynte med at mamma sa "Husk å pynte treet PENT!" Før hun og pappa dro bort den kvelden. Da ble vi brått enige om at vi skulle ha på all jævla julepynten vi har bare på trass. Hvert år lager vi et utrolig overpyntet tre, og hvert år går vi alltid lei av å pynte det før det er tomt for pynt. Det er like morsomt hvert år å se hvor stygt treet kan bli. I år noterte jeg meg denne lille samtalen, som jeg syntes var hysterisk.
Pappa: Vi skal ikke bare bruke gull og sølvpynt da? Det hadde vært stilig.
Stine: Du gir jo ikke mening i det hele tatt! Det skal være stygt og ingenting skal passe sammen!
Jeg skal legge opp bilder av juletreet senere. De bildene ble desverre ikke tatt med mitt kamera.


Den 23 desember er også en innholdsrik dag for oss her i heimen. Siden vi fikk oss en såkalt vennefamilie. Har vi feiret denne dagen sammen i beste julestil, med pinnekjøtt og før marsipan laging. Som nå kun har gått over til pinnekjøtt og akevitt. Grevinnen og hovmesteren er kveldens høydepunkt på lik linje med at en type ved navn Dag, stikker innom i løpet av kvelden for å se om vi går rett. I år ble denne dagen feiret sammen med vennefamilie, kjærester og en Amerikaner ved navn Clarence. Kvelden endte med et vennelig slag Mario kart før oss arbeidermennesker (Yngve og Malin) måtte legge oss tidlig og de andre inviterte resten av nabolaget og holdt på til kl 4. Denne dagen pleier vi også å dra til Rendalen for å kidnappe farmor(86 år) som mener hun har blitt for gammel til å dra noen steder på juleaften.


den 24 signaliserer en julestrømpe fylt med godteri, den siste luka i sjokoladekalenderen. Dette blir konsumert i vinterlys mens tre nøtter til askepott ruller på tven. I år jobbet jeg, så den fikk bare trille i bakgrunnen. Første året noen sinne jeg jobber juleaften. Farmor lager riskrem, de som ikke jobber lager ribbe, sølvtøy og dyrt juleporselen blir dekket på. Vi pynter oss og samles for kvelden. Farmor, mamma og pappa, pluss søsknene mine. Mandelen blir alltid funnet av enten meg eller pappa. I år var det meg. Vi åpner presanger i tur og orden, mens kvelden avsluttes med kaffe og julekaker. Det er deilig!

Den 25 har vi av og til dansk frokost, som betyr at man spiser julemat rester hele dagen og drikker store mengder alkohol. Jeg har jobbet også denne dagen i år så hva resten av familien har gjort i dag vet jeg ikke. Mamma lager lutefisk til middag.
Også Flåklypa på tv da! Selvfølgelig:D

Har du noen juletradisjoner? Del! Jeg elsker jul.

Fikk du noe fint?


Her er også noen bilder av gavene jeg har fått.

Samt at jeg har noen gaver jeg ikke har fått delt ut enda. Navngitte personer er: Odd Rainer, Fride og Karoline. Dere skal få de når jeg ser dere.

God jul og Godt nyttår!

Fra Yngve< 3 Da har jeg alle. Fikk maskineri av Benedicte men den er i bilen.


Kreativt rot nederst til høyre

Zelda overfalt meg når jeg skulle fotografere de nye skoene mine.

<3

Her! E elsker de.

Litt diverse. Shotglass, sokker, sjokolade, gavekort, en bok og ROSA VERKTØYSETT! For kult.
Liker sokkene jeg fikk av Trude. Ready for santa.

Filmer jeg fikk av pappa-Yngve. Den til venstre forstår jeg.

Ting med elg på:D

Black Coffee fra Martin. kjempetøff, tusen takk:D En stein M og en trekasse. De som har tittet på rommet mitt vet at trekasser spiller en sentral rolle.


Også VINSTATIVET MITT! Det er kjempetøft:D Noen brevåpnere av elgribbein er det som ligger ved siden av. Og vin. De som ikke ser det er det underkjeven til en elg, vinstativet altså.3 kommentarer:

  1. Så mange kule gaver! Elsker skoene, har sett på noe lignende selv (:

    SvarSlett
  2. Hehe:) Takk. Ja,de selger dem på senteret.

    SvarSlett
  3. gratulerer med gavene :p

    SvarSlett

Følg

Bloggarkiv