10.14.2012

liten update

Hei!
Jeg tenkte jeg skulle gi dere en liten update på livet mitt. Nå har jeg bodd i Tromsø siden 13 august, og jeg trives veldig godt. Jeg er utrolig stolt over meg selv for at jeg gjorde dette. Jeg hadde veldig kort tid å fikse alt som måtte fikses på, og nå er jeg her. Jeg har fått meg såpass med bekjente at jeg stadig vekk møter noen jeg kjenner, jeg har blitt kjent med de jeg bor sammen med, jeg har en jobb, jeg er engasjert i en "studentforening", jeg har bestått min første eksamen og campus er ikke fult så forvirrende lenger.

At Yngve har vært innom en helg i ny og ne har absolutt hjulpet. Det å se et kjent ansikt hjelper på den "alene i hele verden" følelsen man kan få.

En av de første tingene jeg bet meg merke i ved Tromsø var at de er veldig hyggelige. Her gir folk opp plassen sin på bussen over en lav sko, de bryr seg om andre mennesker. Det var en episode på bussen for noen uker siden, hvor en mann sa til buss-sjåføren på gebrokken engelsk om han ikke kunne fortelle han når de var i sentrum. Dette skulle buss-sjåføren gjøre, men så fort mannen hadde satt seg, spratt en litt eldre lokal kvinne opp fra setet. Hun gikk bor til mannen og spurte om hun ikke kunne få sitte der. Hun tilbød seg å fortelle han når de kom til sentrum, og å vise han veien til hotellet.

Dette er ikke en sjeldenhet i Tromsø, slike ting ser jeg daglig. Hver dag er det en fremmed person som tar kontakt med meg. Om det så er på bussen eller på en buss-stopp. Kanskje til og med på butikken. Jeg er ikke vandt til slik småprating, ikke heller at folk er villig til å bry seg litt ekstra. Jeg syntes det var litt skremmende først. Når jeg kjører buss liker jeg best å glane tanketomt ut av et vindu med to seter for meg selv, og ignorere andre som kanskje trenger plassen min(helt til de spør meg da, da er det ikke noe problem!). At det plutselig var sosialt tvunget å måtte snakke med folk, samt å være litt oppmerksom på om noen med krykker osv. kommer inn på bussen.

Dette er jo ufattelig hyggelig. Min aller første dag i Tromsø fikk jeg en kort innføring i ting jeg burde vite, av en blind kvinne jeg møtte på bussen. Hun lo til og med litt da hun skulle forklare meg hvor biblioteket var og jeg spurte "Er det den store glassbygningen?" og hun svarte "Det vet vel ikke jeg". Hun advarte meg også mot at jeg risikerte å pådra meg en sosialadferd ved å bo i Tromsø.

I Tromsø kan du kjøpe tørrfisk ved potetgullet og på bensinstasjoner. Ikke minst at det ligger tørket reinsdyrkjøtt blant tyggispakkene ved kassa.

En vanlig forestilling er at det blir ustyrtelig kaldt her, men kulderekorden er bare på -18grader. Dette er de fleste tryslinger godt vandt med. Der i mot tror jeg det kan bli veldig mye snø her.

Jeg vet ikke om jeg har nevnt de jeg bor med. Jeg bor i Sito sin bolig, område Ørndalen. Dette er helt på nord enden av øya. Det er bare 15min til universitetet, men det er nærmere 30-40min inn til byen. Bussene går relativt hyppig, og dette er ikke noe større problem. Ørndalen er et veldig flerkulturelt område. Bare med de 6 andre jeg deler kjøkken med har vi to baskere, en spanjol, en afrikaner og to andre som snakker norsk. Alle er kjempekoselige. Jeg missliker ingen av de. For noen uker siden arrangerte jeg en fårikål middag for de. Så vi spiste fårikål og drakk øl til litt utpå kvelden, og jeg håper vi har startet en tradisjon hvor vi samles og lager mat fra hjemtraktene våre. De syntes forresten fårikål var veldig godt, og har spurt mange ganger om vi ikke pleier å spise det året rundt.

I ukene er jeg bartender, student og andre kall jeg måtte ha, i helgen er jeg utelukket kjæreste. Denne helgen har jeg og Yngve spist god mat, hørt på musikk, pratet dritt, drukket øl, kjøpt macroner og vinyler, vært på brygga, drukket kaffe, vært ute en liten tur å drukket cocktails, sett på tv-serier og bare kost oss som faen.

Jeg kan forresten anbefale Compagniet i Tromsø for en liten cocktail visit. Veldig hyggelig personell, stilfult utseende, har veldig god peil på miksingen sin.

Åja, også har jeg måtte bytte ut min 6år gamle sony ericsson med en touchtelefon... skal hente den i morgen. Gruer meg.

Slik har jeg det i Tromsø.

Hvordan har du det?

1 kommentar:

  1. Så bra skrevet, Malin! Nå ble jeg glad fordi du har det bra!:)

    SvarSlett

Følg

Bloggarkiv